Iedereen met een website wilt het liefst zo hoog mogelijk scoren in Google. Erg leuk, maar wat moet je hier eigenlijk voor realiseren wil je dit waar kunnen maken? Het komt immers niet zomaar uit de lucht vallen. Allereerst dien je ervoor te zorgen dat jouw website voldoende content op iedere pagina bevat. Een website met te weinig content zal niet lang worden bekeken door een bezoeker. Uiteindelijk gaat de bezoeker elders kijken terwijl jij als ondernemer zijnde hem juist kan helpen. Hierdoor is het erg belangrijk er goed voor te zorgen dat er genoeg content op de pagina’s te vinden is met uiteraard relevante informatie. Natuurlijk draait een website niet alleen maar om goede content en dat weten wij immers allemaal. De afbeeldingen mogen wij absoluut niet vergeten, iets wat geregeld gebeurt helaas en dat is zonde. Met een prachtige afbeelding plaatsen ben je er natuurlijk nog niet. Je dient ervoor te zorgen dat iedere afbeelding is voorzien van een relevante ALT-Tag. Google ziet namelijk geen afbeeldingen, maar leest het. Oftewel, zorg er goed voor dat het correct is ingevuld om hier meer profijt uit te kunnen halen.
Werken met blogberichten op je website
Je zult er waarschijnlijk nog niet aan hebben gedacht, maar wat vind je van bloggen op je eigen website? Jij als ondernemer kan het beste jouw bedrijf middels een blogbericht op de website omschrijven. Niet alleen “lok” jij hiermee bezoekers, ook draagt het bij aan jouw website. Een nieuwe blogbericht per maand is meer dan voldoende om jouw bezoekers geïnteresseerd te houden. Uiteraard kan je meerdere berichten per maand publiceren, alleen wordt het dan snel gezien als spam.
Vergeet je meta descriptions en meta tags niet!
Wanneer je een prachtig artikel hebt geschreven en dit met plezier wilt publiceren dien je nog wel een paar handelingen te verrichten.
• Meta descriptions
Een meta descriptions invullen is veruit het belangrijkste om te doen. Wanneer jouw bezoekers zoeken in Google en jouw website zien, dan zullen zij eerst deze korte beschrijving lezen. Veelal wordt er op basis van dit bericht besloten om jouw pagina te bezoeken. Let er dus goed op dat dit op de juiste manier is ingesteld. Probeer ervoor te zorgen dat jouw meta descriptions tussen de 50 en 160 karakters te houden. Dan weet je zeker dat jouw bericht op de juiste manier wordt gepubliceerd.
• Meta titel
De meta titel is eigenlijk net zo belangrijk als de descriptions. Echter spreekt het voor zich en zal je een pakkende titel moeten invoeren die relevant is. Wanneer je dit invoert, dan zal je merken dat je in Google netjes wordt gepresenteerd en geen halve woorden hebt. Zou zonde zijn als de bezoekers dit lezen en geen normale woorden kunt lezen?
Is jouw website up to date?
Als je aan een ondernemer vraagt of dat de website perfect is, dan zullen zij snel antwoorden dat het perfect is. Maar is dit ook echt zo? Heb je eigenlijk al wel eens goed naar je eigen website gekeken?
Let op de volgende punten om te controleren of dat jouw website goed is:
• Gebruik maken van koptitels met een maximum van 1 H1 titel per pagina
• Afbeeldingen voorzien van de ALT-tag en omschrijving
• Minimaal 350 woorden welke relevant zijn
• Interne links verwerken in je content naar bijvoorbeeld je contactpagina
• Snel laden van de website
Natuurlijk zijn er enorm veel mogelijkheden om te controleren of dat jouw website geschikt is voor Google. Een specialist adviseert je hierin graag en zorgt ervoor dat de belangrijkste punten meteen worden nagelopen. Natuurlijk kan je dit voor een gedeelte ook in eigen beheer houden.
Veel eigenaren van een website weten niet alles op het gebied van SEO. Dit komt mede door het feit dat de wereld van SEO continu veranderd. Specialisten op dit gebied blijven deze veranderingen in de gaten houden en spelen hier vervolgens ook op in.
Vergeet je Google mijn bedrijf niet!
Bij het aanmaken van een Google mijn bedrijf laat jij jouw bezoekers direct een beeld zien van jouw onderneming. Het prettige hiervan is dat de belangrijkste gegevens te zien zijn wanneer bezoekers naar jouw bedrijf zoeken. Iedere ondernemer heeft deze mogelijkheid om het aan te maken. Helaas heeft nog niet iedereen dit, maar het is zeer aan te raden voor jouw website én bezoekers! Natuurlijk zal je met het hebben van een eigen website ervoor moeten zorgen dat er updates uitgevoerd wordt van de website. Hiermee blijft de website optimaal werken. Buiten het feit dat de website geregeld geüpdate moet worden mag je het optimaliseren niet vergeten. Denk er bijvoorbeeld eens aan om de content te veranderen. Het geheel vernieuwen van een website kan natuurlijk ook, maar beperk dat tot het minimale.
Na het updaten linkbuilden?
Linkbuilding wordt eigenlijk omschreven als het verkrijgen van linkjes naar je website toe. Je kunt er overigens ook voor kiezen om interne linking te doen. Met linkbuilding wordt er eigenlijk gesproken over het verkrijgen van externe links. Relevantie is erg belangrijk wanneer je aan linkbuilding doet. Let er dus goed op dat je die ook zult vinden. Het is tevens te begrijpen dat je geen mogelijkheid hebt om dit in eigen beheer te houden. Het zoeken naar deze links kost tijd en dat dien je wel te begrijpen. Eigenlijk kan je hiermee concluderen dat het uitbesteden van linkbuilden het beste is wat je kunt doen. Niet alleen hoef jij je hier niet meer mee bezig te houden. Maar wel de garantie krijgen dat er aan jouw website wordt gewerkt. Ook het onderhouden van de website kun je gerust uitbesteden aan derde. Maar wees concreet met het zoeken naar ondersteuning hierin. Niet iedere onderneming kan jouw website onderhouden en optimaliseren. Zorg er dus voor dat je weet wat je wilt gaan bereiken met jouw website.
0 reacties